PERBANDINGAN Ringkas PCE SUPERPLASTIKISER & Ajen Ngurangan Cai SNF

Agén pangirangan cai SNF 

Agén pangirangan cai SNF (Naphthalene based) ilahar disebut β-Naphthalene Sulphonate Formaldehyde Condensate (ngaran pondok: SNF, PNS, NSF, jst…). Éta mangrupikeun agén pangirangan cai pangageungna sareng seueur dianggo di Cina ayeuna (≥ 70%). Éta dicirikeun ku tingkat pangurangan cai tinggi (15% - 25%), henteu aya entrainment hawa, sakedik pangaruh kana waktos setting, adaptasi rélatif saé sareng semén, panggunaan komposit sareng aditif sanésna sareng harga anu kawilang murah. SNF seueur dianggo pikeun nyiapkeun fluiditas tinggi, kakuatan tinggi sareng beton kinerja tinggi. Kaleungitan konkrit sareng tambahan SNF langkung gancang. Salaku tambahan, adaptasi SNF kana sababaraha semén kedah ditingkatkeun.

01

Superplasticizer PCE

Superplasticizer PCE maénkeun peran penting dina beton kinerja tinggi. Kalayan kamekaran téknologi beton, langkung seueur perhatian kedah dilakukeun pikeun ketahanan beton. Nalika durabilitas ningkat, babandingan cai-binder tina beton sering kedah dikirangan, tapi fluiditas beton tetep kedah nyumponan sarat pompa konstruksi. Salian ti pangaruh ngirangan cai tinggi, agén ngirangan cai ogé kedah tiasa ngendalikeun kaleungitan beton, sareng agén pangirangan cai jarak jauh biasa sering gagal nyumponan sarat.

02

Salaku generasi anyar superplasticizer kinerja tinggi, PCE gaduh struktur molekul ngawangun sisir, éta ditampilkeun salaku adaptasi anu saé sareng semén, dosis rendah, tingkat pangirangan cai tinggi, résistansi slump anu saé tina beton anu disiapkeun, kagunaan saé anu hadé sareng sajabina , éta ngungkulan kakurangan SNF kalayan formaldehida dina produksi, khususna cocog pikeun produksi beton kinerja tinggi, parantos seueur ditalungtik sareng dikembangkeun sacara gancang dina sababaraha taun terakhir. Sedengkeun tina sudut pandang ragam sareng pangsa pasar PCE dina pasaran ayeuna, aplikasi sareng promosi PCE masih dina tahap awal, sareng éta gaduh prospek aplikasi anu ngajangjikeun.

03

 Dina perbandingan ékspérimén tina PCE superplasticizer sareng agén pangirangan cai SNF, karakteristik performa na diulik sapertos kieu:

(1) Laju ngirangan cai PCE nyata langkung luhur tibatan agén ngirangan cai SNF. Nalika tingkat pangurangan cai anu sami kahontal, dosis PCE langkung handap tibatan agén ngirangan cai SNF.

(2) ingetan slump tina PCE sacara signifikan langkung saé tibatan SNF agén ngirangan cai. Konkrit fluiditas tinggi anu disiapkeun sareng PCE masih tiasa ngahontal kabutuhan pompa saatos 1h;

(3) Kalayan paningkatan dosis, batasan tingkat pangirangan cai PCE langkung luhur tibatan SNF, sareng agén ngirangan cai SNF dina dasarna ngahontal wates na nalika dosis sakitar 2.0%, anu nunjukkeun yén PCE langkung cocog pikeun nyiapkeun lemah cai-semén babandingan kakuatan tinggi.

Hasilna nunjukkeun yén, dibandingkeun sareng agén ngirangan cai SNF, superplasticizer PCE ngagaduhan ciri adaptasi semén langkung saé, dosis anu langkung handap, tingkat pangirangan cai anu langkung saé, kirang kaleungitan beton ngalangkungan waktos, sareng langkung cocog pikeun nyiapkeun low cai-semén babandingan beton.

04
05

Atribut Campuran Beton, sareng Slumps

Campuran beton sapertos resep kang Oki. Beton diwangun ku agregat, semén Portland, cai, sareng bahan semén anu campuran atanapi campuran kimia. Sababaraha campuran beton bakal ngagaduhan hawa anu dikepung ku ngagunakeun campuran atanapi semén entraining hawa. Campuran beton ogé tiasa ngagaduhan komponén kimia anu dianggo pikeun ngagancangkeun, mundur atanapi ningkatkeun pangaturan, ngirangan dina sababaraha conto jumlah cai, ningkatkeun kakuatanna atanapi ngarobih sipat beton. Milih campuran beton anu pangsaéna nyaéta tugas anu kedah nimbangkeun biaya sareng syarat panempatan nalika nyayogikeun produk anu éstétis sareng integral anu hébat.

Atribut Konci Campuran Beton

Campuran beton anu saé kedah dipertimbangkeun:   

1.Kerjaan: Kamampuh campuran beton mangrupikeun sipat anu nangtoskeun kapasitas campuran kanggo ditempatkeun sareng konsolidasi leres, sahingga bérés produk tanpa pisah.

2. Konsistensi: sipat ieu nangtoskeun mobilitas sareng slump tina campuran beton. Karakteristik ieu diukur tina segi slump, nilai slump anu langkung luhur, langkung gampang diatur, sareng mobilitas anu langkung ageung bakal diala.

 

3. Kakuatan: Ieu mangrupikeun ciri anu paling penting tina campuran beton, sareng sipat beton anu paling dikenal, éta diukur nganggo résistansi komprési, saatos beton parantos ngahontal 28 dinten saatos dituang.

4. Rasio Cai-Semén: Babandingan W / C dina campuran beton, dihartikeun hubungan sareng babandingan antara beurat semén, beurat cai ditambihkeun kana campuran, ditambah ditambih pozzolan. Karakteristik ieu ngagaduhan hubungan langsung sareng linier sareng kakuatan campuran.

5. Katahanan: Campuran beton anu saé bakal nyayogikeun anjeun beton anu tiasa nahan kaayaan cuaca anu parah sareng parobihan tanpa tanda buruk. Langkung awét beton nyaéta, beuki tahan kana variasi cuaca sapertos beku, beueus, garing, sareng pemanasan.

6. Kapadetan: Campuran beton ogé tiasa ditetepkeun pikeun aplikasi anu tangtu sapertos counterweights, perlindungan radiasi, insulasi atanapi daya tahan sareng resistansi.

7. Ngaleupaskeun Panas: Campuran beton ogé kedah ngémutan panas anu dileupaskeun dina réaksi kimia anu bakal luntur dina tingkat anu wajar tanpa ngahasilkeun retakan atanapi panyusutan.

Campuran beton: Slumps Disarankeun

Nalika nyiapkeun campuran konkrit, anjeun kedah ngémutan jinis kamunduran anu diarepkeun. Turutan slumps anu disarankeun ieu:

Tembok pondasi sareng tatapakan anu dikuatkeun:

1. Maximum Slump 75mm

2. Minimum Slump 25mm

Footings polos, caissons, sareng tembok substruktur:

1. Maximum Slump 75mm

2. Minimum Slump 25mm

Balok sareng tembok bertulang: 

1. Maximum Slump 100mm

2. Minimum Slump 25mm

Kolom wangunan: 

1. Maximum Slump 100mm

2. Minimum Slump 25mm 

Trotoar sareng papan:

1. Maximum Slump 75mm

2. Lemesna Minimum 25 mm 

Campuran Beton Massa: 

1. Maximum Slump 75mm

2. Minimum Slump 25mm


Waktos Post: Sep-19-2020